Boville Ernica

Boville Ernica is een heuvelstadje in de province Frosinone in Italië. De bekendste toeristische attraktie is de San Pietro Ispano Kerk, waar kunstwerken te zien zijn van o.a. Giotto en Sansovino. Op 9 November 2014 vindt in het stadje het festival Pane, Olio e Fantasia (“Brood, Olie en Fantasie”) plaats.

Openbaar Vervoer naar Boville Ernica

Vanuit Frosinone is er een Co.Tra.L bus naar Boville Ernica. Frosinone ligt aan de treinlijn tussen Rome en Napels (via Cassino).

Met de auto naar Boville Ernica

Neem de Autostrada del Sole A1 vanuit Rome en dan de SS214 richting Sora. Volg de borden naar Boville Ernica. De totale afstand is iets meer dan 100km. (De A1 is een tolweg.)

Toeristische Trekpleisters Boville Ernica

Het stadje biedt een aantal fraaie middeleeuwse kerken en paleizen en ook de oude (en deels zelfs pre-Romeinse) stadsmuren staan nog grotendeels overeind. De grootste bezienswaardigheid wordt gevormd door de San Pietro Ispano Kerk, waar o.a. een sarcofaag uit de 4e eeuw en een mozaïek van de hand van Giotto te zien zijn. De top 10 toeristische attrakties in Boville Ernica vormen een aardige excursie vanuit Rome.

Cijfers Boville Ernica

Het stadje, dat in de provincie Frosinone en in de regio Latium ligt heeft ongeveer 9,000 inwoners. De postcode is 03022 en het kengetal is 0775.

Weetjes Boville Ernica

Al voor de Romeinse tijd was er een nederzetting op de plek waar het stadje zich nu bevindt. Hiervan getuigen niet alleen de archeologische vondsten in de streek maar natuurlijk ook de bovengenoemde Pelasgische muren. De naam Boville is afgeleid van de kultus van Bove de God van de vruchtbaarheid. Bij opgravingen in de buurt zijn beeldjes gevonden van ossen (bue, in het Italiaans). Oorspronkelijk bevond de nederzetting zich in de vallei en de bevolking verhuisde pas naar de heuvel toen de Saracenen en de Hongaren de streek binnenvielen (5e eeuw).

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.