Top 10 Bezienswaardigheden Boville Ernica

Boville Ernica ligt op de top van een heuvel op een afstand van iets meer dan 100 kilometer ten zuiden van Rome. Het stadje biedt een aantal fraaie middeleeuwse kerken en paleizen en ook de oude (en deels zelfs pre-Romeinse) stadsmuren staan nog grotendeels overeind.

Top 10 Bezienswaardigheden Boville Ernica

  1. San Pietro Ispano Kerk: Deze 12e eeuwse kerk is gebouwd bij de grot waar de heilige leefde. Behalve de mozaiek van Giotto en het basreliëf van Sansovino zijn hier ook een vroeg-Christelijke sarcofaag en relikwieënkastjes van zowel San Pietro Ispano als Santa Lucia te zien. De Simoncelli Kapel is ook de moeite waard.
  2. Het grote kasteel met 18 afwisselend ronde en vierkante torens is nog onbeschadigd bewaard gebleven en zorgde er, samen met de door de Pelasgen (een stam die al voor de Grieken in Griekenland woonden en waarover erg weinig bekend is) gebouwde muren, voor dat het stadje erg makkelijk te verdedigen was.
  3. Het Palazzo Filonardi is het grootste paleis van Boville Ernica. Het is in de 16e eeuw gebouwd op de ruïnes van een kasteel en bevindt zich op het hoogste punt van de stad. De architekt was Jacopo Barozzi il Vignola.
  4. Collegiata di San Michele Arcangelo (Piazza Sant’Angelo): In de 11e eeuw gebouwd en in de 18e eeuw gerenoveerd, is dit één van de oudste kerken van de stad. Cavalier d’Arpino schilderde “Het Martelaarschap van San Sebastiano”.
  5. Santo Stefano Kerk (Piazza Santo Stefano): 11e eeuwse kerk, die echter door verbouwingen in de 16e en 17e een barokke indruk geeft. Artistiek hoogtepunt is de “San Giovanni Evangelista” van de hand van Sebastiano Conca.
  6. San Francesco Kerk en Klooster (Piazza San Francesco): In 1377 gebouwd op een terrein dat door de notabelen van de stad aan de Franciskaners geschonken was. Vanuit de kloostertuin is er een mooi panorama te bewonderen.
  7. Santa Maria del Suffraggio Kerk (Piazza Santa Maria del Suffraggio): De grootste attraktie in deze 11e eeuwse kerk, die tot de 12e eeuw eigendom was van het klooster van Montecassino, is een 13e eeuws houten beeldje dat de Madonna del Pagliarola genoemd wordt.
  8. De Chiesa della Vergine del Carmelo (Via della Pagliarola) is in 1863 gebouwd door de Carmelitane Teresiane di fra Isidoro della Natività. De glas-in-lood ramen stammen uit 1990.
  9. Aan het Palazzo Vizzardelli valt vooral de mooie Torre Cometti op.
  10. Palazzo de Angelis (Corso Umberto I): Oorspronkelijk 16e eeuws gebouw dat twee eeuwn later door de dichter Desiderio geheel verbouwd is.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.