San Salvatore ai Monti Kerk (Rome)

De Chiesa di San Salvatore ai Monti is een barokke kerk in de rione Monti in Rome. Tegenwoordig is het niet meer dan een klein oratorium dat bij de nabije Santa Maria ai Monti Kerk hoort.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs San Salvatore ai Monti

Het adres van de kerk is Via Madonna dei Monti 41 – 00184 Rome. Toegang is gratis. De openignstijden zijn niet bekend.

Weetjes San Salvatore ai Monti Kerk

Oorsponkelijk heette de kerk Sant’Andrea en stamt uit de 11e eeuw. De San Salvatore ai Monti kerk wordt voor het eerst genoemd in een dokument uit 1289. In de loop der jaren kreeg ze verschillende bijnamen, waaronder San Salvatore de Suburra (het gedeelte van de wijk Monti waar de kerk stond heette toen nog Suburra) en San Salvatore a Torre Secura (naar de nabijgelegen middeleeuwse Torre dei Conti). Ook werd ze vaak San Salvatorello genoemd, wat zo’n beetje vertaald kan worden als “San Salvatoortje”.

In 1527 werd de San Salvatore ai Monti verwoest bij de plundering van Rome, om tussen 1630 en 1635 door de architekt Gaspare de Vecchi weer opnieuw opgebouwd te worden. Ze was toen ook verbonden aan het nabijgelegen Collegio dei Neofiti.

De inscriptie boven de ingang verwijst naar een nieuwe restauratie die in 1762 plaats vond. In 1904 werd de kerk ontwijd en vanaf dat moment werd ze enkel gebruikt voor culturele evenementen. Tegenwoordig doet ze dienst als oratorium van de Santa Maria ai Monti Kerk.

 

Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s