Fontana dei Monti

De Fontana dei Monti is een kleine fontein in de Via di San Vito in Rome. Ze staat vrijwel op de hoek met de Via Carlo Alberto. De naam Monti verwijst naar het distrikt waar de fontein zich bevindt.

Weetjes Fontana dei Monti

De “Monti Fontein” is 1927 door de architekt Pietro Lombardi ontworpen en gebouwd. Het tijdstip is geen toeval want de stad Rome liet in dat jaar in verschillende wijken een fontein bouwen. Elke fontein verwees naar het wapenschild van de wijk waar hij geplaatst werd, of naar een activiteit waar die buurt mee geassocieerd werd.

Andere voorbeelden van deze fonteinen zijn de Fontana delle Anfore, de Fontana delle Arti, de Fontana delle Tiare, de Fontana dei Libri, de Fontana delle Palle di Cannone, de Fontana della Pigna, de Fontana della Botte en de Fontana del Timone.

De Fontana dei Monti staat langs een zijmuur van de Santi Vito e Modesto Kerk. Dankzij een trapsgewijze verhoging staat ze iets hoger dan het straatniveau. De versieringen aan de fontein verwijzen naar het wapenschild van de wijk Monti. De drie heuvels met sterren verwijzen naar Esquilino, Viminale en Celio, die bij de eerste versie van de wijk hoorden. Vanuit deze drie kogelvormige “heuvels” valt het water in drie kuipen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Fonteinen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s