Carlo Bilotti Museum

Het Carlo Bilotti Museum is een relatief nieuw museum in Rome. Het bevindt zich, zoals de officiële naam (Museo Carlo Bilotti – Aranciera di Villa Borghese) aangeeft in het Villa Borghese Park in de wijk Pinciano ten noorden van het centrum van de stad. De permanente verzameling bestaat uit niet meer dan 22 werken, maar er worden ook steeds wisselende tentoonstellingen gehouden.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Carlo Bilotti Museum

Het adres van het Museo Carlo Bilotti is Viale dell’Aranciera – Rome. Er is een tweede ingang aan de Viale Fiorello La Guardia. Tel. +39 060608 (het informatienummer van de stad Rome). Openingstijden: Juni tot September: Dinsdag tot vrijdag van 13.00 tot 19.00 uur; zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Oktober tot Mei: 10.00 tot 16.00 uur; zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Gesloten: Maandag, 1 Januari, 1 Mei, 25 December. De kassa gaat 30 minuten voor sluitingstijd dicht. Toegang is gratis. In geval van speciale tentoonstellingen kan er echter een toegangsprijs gevraagd worden. Het museum is toegankelijk voor gehandicapten. Er is een rolstoel beschikbaar.

Casina del Lago

Met het, gratis, toegangsbewijs voor het museum krijgt men 10% korting bij het Casina del Lago Café (Viale dell’Aranciera, 2, tel. +39 06 85352623). Deze chalet is in de 20’er jaren van de vorige eeuw gebouwd en na de Tweede Wereldoorlog vergroot. De openingstijden zijn die van het museum.

Laatste Nieuws Carlo Bilotti Museum

Tot 12 April 2015 zal in het Carlo Bilotto Museum een tentoonstelling gewijd aan de Romeinse kunstenaar Claudio Palmieri te zien zijn.

Tentoonstelling

Museo Carlo Bilotti - 2015 - Klein, Sidival, TitoDrie tentoonstellingen, gewijd aan drie verschillende kunstenaars, onder de titel “Drie Perspektieven van het Heilige in de Contemporaine Kunst”. De artiesten zijn Yves Klein, Sidival Fila en Tito. De exposities dure tot 11 Oktober (behalve Klein, die slecht tot 4 Oktober duurt).

Nog geen onderkomen gedurende deze periode? Onze Little Italy Bed and Breakfast is al jaren goedkoop en krijgt net zo lang goede recensies.

Weetjes Carlo Bilotti Museum

De Aranciera stond in de 18e eeuw bekend als het Casino dei Giuochi d’Acqua. Het huis stond midden in de Giardino del Lago met overal fonteinen en nymphaeums. In de rijkelijk versierde zalen van het gebouw werden door de familie Borghese feesten georganizeerd.

In 1849 werd het gebouw zwaar beschadigd toen de Fransen de paus verdedigden tegen de Romeinse Republiek. Hierna werd het gebruikt als winterse opslagplaats voor citrusvruchten, wat helaas ten koste ging van de versieringen.

Na nog een tijdlang als kantoorruimte gebruikt te zijn geweest, werd het gerestaureerd om er de kunstverzameling (22 schilderijen, tekeningen en sculpturen) die de Italo-Amerikaanse ondernemer Carlo Bilotti gedoneerd had een onderdak te geven.

Hoogtepunten Carlo Bilotti Museum

  • Een aantal schilderijen en beeldhouwwerken van de hand van de artiest Giorgio de Chirico. Ze zijn tussen 1926 en 1973 gemaakt.
  • Giacomo Manzù’s bronzen “Kardinaal”.
  • Een portret van Carlo Bilotti zelf, geschilderd door de Amerikaanse kunstenaar Larry Rivers (1994).
  • Een door Andy Warhol geschilderd portret van “Moeder en Dochter: Tina en Lisa Bilotti” (1981).
  • “De Zomer” (L’Estate) van de hand van Gino Severini (1951).

Carlo Bilotti

Carlo Bilotti is in Rome geboren en studeerde in Napels en Salerno, maar verhuisde later naar de Verenigde Staten, waar hij een rijke erfgename trouwde. Hij raakte al op jonge leeftijd bevriend met Giorgio de Chirico. Hij stierf in 2006.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome museums en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.