Palazzo Medici Clarelli Rome

Het Palazzo Medici Clarelli is een historisch gebouw in de Via Giulia in Rome. Tegenwoordig is het een van de zetels van de Gemeente Rome (Municipio 1).

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Medici Clarelli is Via Giulia, 79 (tel. +39 06696011). Bus: . Openingstijden: Maandag tot vrijdag: 09.00 tot 18.00. Zaterdag en zondag gesloten. Toegangsprijs: Niet toegankelijk voor toeristen.

Weetjes

Het palazzo is in 1535 door de beroemde architekt Antonio da Sangallo il Giovane samen met zijn medewerker Dosio ontworpen. Het was bedoeld als woning voor Sangallo zelf. Na zijn dood werd het door zijn zoon Orazio verkocht aan Migliore Cresci. Later kwam het in handen van de beroemde Medici familie. In de 17e eeuw was het Toscaanse Consolaat er gehuisvestigd. Vervolgens kwam het in handen van de familie Marini Clarelli, voordat het in 1870 eigendom van de stad Rome werd.

Bezienswaardigheden

  • Wat helaas niet meer te zien is zijn de muurschilderingen die tussen 1559 en 1565 in opdracht van de Medici familie op de façade aangebracht waren, aangezien deze in de 19e eeuw met een laag pleisterkalk bedekt werden. Op oude gravures is te zien dat de portretten van Giovanni en Giuliano dei Medici, zowel als het wapenschild van Clemens VII Medici afgebeeld waren.
  • Via een atrium komt men via een portico met Dorische zuilen op de binnenplaats, die vroeger uitgaf op de Tiber. Nu is daar een exedra te zien, met een centrale schelpvormige nis waarin zich een fontin bevindt.
  • De enige getuigenis aan de familie Medici die nog te zien is is de inscriptie boven de hoofdingang die gewijd is aan Cosimo I.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Historische Gebouwen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s