Basilica Aemilia, Forum Romanum (Rome)

De Basilica Aemilia is een van de ruïnes in het Forum Romanum in Rome. Het is niet het best bewaarde monument in het Forum, maar het was wel een van de belangrijkste gebouwen in de Romeinse tijd.

Adres, Toegangsprijs en Openingstijden

Het adres van de Basilica Aemilia is dat van het Forum Romanum, te weten Via della Salara Vecchia, 5/6. Voor de openingstijden en de toegangsprijs voor de Basilica Aemilia en het Forum Romanum zijn die van het Colosseum van toepassing.

Weetjes Basilica Aemilia

De Basilica Aemilia was een grote verzamelplek die in de 5e eeuw met de grond gelijkgemaakt is.

Ruïne van de Basilica Aemilia in het Forum Romanum in Rome

Ruïne van de Basilica Aemilia

Het was oorspronkelijk een rechthoekige zaal met een colonnade eromheen en een vloer van veelkleurig marmer. Het dak was bekleed met bronzen tegels.

Het was in 179 voor Chr. gebouwd door de consuls Marcus Aemilius Lepidus en Marcus Fulvius Nobilior. Er werden in die tijd elk jaar twee nieuwe consuls gekozen, zodat niemand langdurig de absolute macht kon krijgen.

Het woord basiliek had in de Romeinse tijd overigens niets met een religieuze ontmoetingsplaats te maken, maar was een verzamelplaats voor politici, geldleners en zogeheten publicani, handelaars wier taak het was voor de staat belastingen te innen. De publicani betaalden dan een vast bedrag voor dit recht, maar konden van het volk eisen wat ze wilden en mochten het verschil houden.

De Basilica Aemilia moest vaak verbouwd worden, maar brandde uiteindelijk geheel af toen de Visigoten onder Alarik I in het jaar 410 Rome binnenvielen. Op de vloer van de ruïne van de basiliek zijn nog kleine stukjes te zien van tijdens de brand gesmolten muntstukken.

Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s