Giardino dei Patriarchi (Rome)

De Giardino dei Patriarchi bevindt zich bij de Villa dei Quintili aan de Via Appia Antica in Rome. Deze nieuwe tuin is aangelegd met stekken van de oudste fruitbomen in het hele land.

Praktische Informatie Giardino dei Patriarchi dell’Unità d’Italia

Het adres van de Giardino dei Patriarchi is Via Appia Nuova, 1092. De openingstijden en toegangsprijzen van de Villa dei Quintili zijn geldig voor de tuin.

Weetjes Giardino dei Patriarchi

De “Tuin der Patriarchen” (officiëel de Giardino dei Patriarchi dell’Unità d’Italia) is op 27 September 2013 geopend en is bedoeld om er tweelingen te laten groeien van de beroemdste monumentale bomen van Italië. Hiervoor is voor elke regio een tak genomen van de boom die die streek het best typeert.

  • Uit San Remo is een tak gebruikt van de meer dan 1000 jaar oude olijfboom, die dichtbij de kust staat en als een soort natuurlijke vuurtoren dient voor zeevaarders.
  • Een andere olijfboom komt uit Luras op Sardinië en is maar lefst 3800 jaar oud. De stam van deze boom, die door de bewoners van de streek S’ozzastru genoemd wordt heeft een omtrek van ongeveer 13 meter.
  • De appelboom uit Fondo in Trento Alto-Adige is de oudste vn het land.
  • Uit Besana in Brianza (regio Lombardije) is een wilde kersenboom gekozen.
  • Sicilië wordt vertegenwoordigd met een Corinto bianco, een uiterst zeldzame soort druivenplant die twee duizend jaar geleden door de Grieken geïmporteerd is en afrodiserende krachten zou hebben.
  • De regio Lazio zelf wordt vertegenwoordigd door de granaatappelstruik die zich bij de San Giovanni in Laterano Basiliek bevindt.

De stekken zijn gedoneerd door de Associazione Nazionale Patriarchi d’Italia, die bij Forlì een kwekerij heeft gecreëerd met meer dan tienduizend planten en bomen uit heel Italië.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Parken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s