Fontana delle Anfore (Rome)

De Fontana delle Anfore bevindt zich op het Piazza Testaccio in Rome. Sinds December 2014 staat deze fontein, na bijna 80 jaar in het Piazza dell’Emporio gestaan te hebben, weer terug waar ze haar bestaan begon.

Adres en Openbaar Vervoer Fontana delle Anfore

De Fontana delle Anfore bevindt zich op het Piazza Testaccio – Rome. Tram: 8. Bus: 3B, 23, 30, 75, 130F, 280, 716, N3, N11.

Weetjes Fontana delle Anfore

Fontein van de Amforen in Testaccio in Rome

Fontana delle Anfore (hier nog in het Piazza Emporio)

De Fontana delle Anfore is een van de fonteinen die in 1926 ontworpen zijn door de architekt Pietro Lombardo. Het was toen de bedoeling voor een aantal wijken een fontein te maken die een bezigheid of andere typische eigenschap van de wijk zou symboliseren en voor Testaccio kon dat eigenlijk niet anders dan de Fontein van de Amforen worden.

De basis van de fontein is rond. De 45 amforen die haar sieren verwijzen naar de monte dei cocci, de berg aardewerk waarnaar de wijk vernoemd is.

De fontein stond oorspronkelijk op het Piazza Testaccio (dat toen nog Piazza Mastro Giorgio heette), maar toen dat plein in 1935 het grote marktplein van de rione werd verhuisde ze naar het Piazza dell’Emporio bij de Ponte Sublicio.

Nadat de markt verhuisde naar een nieuwe zetel in de Via Galvani besloot men de fontein terug te brengen naar het Piazza Testaccio. De verplaatsing van de fontein is overigens slechts een onderdeel van een veel omvattendere verfraaiing van het centrale plein van het Testaccio distrikt.

De fontein bestaat uit ongeveer 350 onderdelen, waarvan het zwaarste ongeveer 2800 kilo weegt. Deze zijn een voor een naar de nieuwe lokatie gebracht en weer opnieuw in elkaar gezet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Fonteinen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.