Santa Maria dei Miracoli Kerk (Rome)

De Santa Maria dei Miracoli Kerk is een van de twee tweelingskerken die zich bij het Piazza del Popolo aan weerszijden van de Via del Corso bevinden. De andere is de Santa Maria in Montesanto Kerk.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Santa Maria dei Miracoli Kerk

Het adres van de Chiesa di Santa Maria dei Miracoli is Via del Corso, 528 (tel. +39 063610250). Metro: Flaminio. Openingstijden: Van 07.00 tot 12.30 en van 16.00 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Speciale Gebeurtenissen Santa Maria dei Miracoli Kerk

Er zijn geen speciale evenementen gepland.

Weetjes Santa Maria dei Miracoli Kerk

Santa Maria dei Mircoli Kerk in Rome

Santa Maria dei Miracoli Kerk in Rome

De Santa Maria dei Miracoli Kerk is, vanaf het Piazza del Popolo gezien, de rechts van de twee (bijna-) tweelingkerken.

Ze dankt haar naam aan een schilderij dat de maagd Maria afbeeldt terwijl ze op miraculeuze wijze een kind uit de Tiber redt. In 1598 werd het schilderij vervangen door een kopie, terwijl het origineel naar de San Giacomo in Augusta Kerk verhuisde.

De kerk zoals ze nu te zien is stamt uit 1611 en is ontworpen door Carlo Rainaldi. Net als bij de Santa Maria in Montesanto gebeurde, zou Bernini, in samenwerking met Carlo Fontana, de bouw voltooien.

De facade van de kerk wordt gekenmerkt door een pronaos die versierd is met standbeelden. Het schip heeft aan weerszijden twee kapellen.

Hoewel de de koepels van de tweelingkerken op het eerste gezich identiek lijken te zijn is die van de Santa Maria dei Miracoli Kerk ovaal en die van de Santa Maria in Montesanto Kerk rond.

Bezienswaardigheden Santa Maria dei Miracoli Kerk

  • Bij het hoofdaltaar bevindt zich een beeltenis van Maria die door vier engelen onderseund wordt. De verantwoordelijke artiest was Antonio Raggi. Het altaar zelf is ontworpen door Carlo Fontana.
  • Op de vloer is het wapenschild van Kardinaal Girolamo Gastaldi, die de bouw van beide kerken gefinancierd heeft, afgbeeld.
  • In de 1e kapel links (Cappella di Sant’Antonio) bevindt zich o.a. een door Antonio Canova gemaakt grafmonument voor Antonio d’Este.
  • In de 2e kapel links (Cappella del Rosario) is een altaardoek te zien dat de Madonna del Rosario afbeeldt. Het origineel van deze kopie is te zien in de Santa Balbina Basiliek.
  • De 2e kapel rechts heet Cappella di San Giuseppe omdat er een schilderij te zien is dat “San Giuseppe met het Kind Jezus” verbeeldt.
  • Het standbeeld dat zich midden in deze kapel bevindt is een door Gino Mazzini gemaakte kopie van Alessandro Renoir’s “Madonna van Bétharram”.
  • De 1e kapel aan de rechterkant is de Cappella dell’Assunta.
  • Om het door Carlo Fontana ontworpen presbiterium te betreden moet men onder een met het wapenschild van Kardinaal Gastaldi versierde triomfboog doorlopen.
  • In het presbiterium zelf zijn de grafmonumenten te zien van Girolamo Gastaldi (links) en diens broer Benedetto Gastaldi (rechts). De twee standbeelden boven het monument voor Girolamo verbeelden het Geloof en de Hoop, terwijl Benedetto het moet doen met de Voorzichtigheid en de Zelfbheersing.

Fotogalerij Santa Maria dei Miracoli

De Maagd van Bétharram (kopie van het origineel)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.