Top 10 Bezienswaardigheden Albano Laziale

Veel van de belangrijkste attrakties in Albano Laziale hebben te doen met de voormalige pauselijke aanwezigheid in het stadje. Natuurlijk was het ook in de Romeinse tijd al een prettige plek (veel koeler dan Rome zelf) om te vertoeven gedurende de zomermaanden en dus zijn er ook een aantal ruïnes uit de vroege geschiedenis van het Keizerrijk te zien.

Top 10 Bezienswaardigheden Albano Laziale

 1. Santuario di San Gaspare del Bufalo en de San Paolo Kerk (Piazza San Paolo, 4 – tel. +39 069320175), waar de stoffelijke resten van deze heilige begraven liggen.
 2. Villa van Pompeo Magno in Albano LazialeDe ruïnes van de Keizerlijke Villa van Pompeo Magno (Piazza Giuseppe Mazzini, tel. +39 069323490) stammen uit de 1e eeuw voor Chr. Ze bevinden zich aan het begin van de stad, wanneer men uit Rome komt.
 3. Albano Laziale - San Pietor Apostolo Kerk - PortaalSan Pietro Apostolo Kerk: Deze kerk is in de 6e eeuw gebouwd op een plek waar voorheen Romeinse warmwaterbaden waren. Bij de construktie zijn materialen van oude Romeinse gebouwen gebruikt. Het interieur wordt opgeluisterd door 13e eeuwse fresco’s en een schilderij van Gherardo delle Notti.
 4. Porta Pretoria in Albano LazialeDe Porta Pretoria (Via Alcide De Gasperi) was de hoofdingang van de Castra Albania, een groot Romeins kamp dat door Keizer Septimius Severus gebouwd werd en wat eigenlijk het begin was van het huidige Albano Laziale.
 5. San Pancrazio Martire Kathedraal in Albano LazialeSan Pancrazio Martire Kathedraal (Piazza L. Sabatini): Deze kerk is op een vroeg-Christelijke basiliek gebouwd. Het is het belangrijkste religieuze gebouw van de stad . In de crypte zijn nog enige resten van de oude basiliek te zien.
 6. lbano Laziale - CisternoneDe Cisternone (Via Aurelio Saffi) is een antiek ondergronds water-reservoir, dat in de rotsen uitgehakt is. Zelfs bijna 2000 jaar nadat men het monument gebouwd heeft, werkt het nog uitstekend.
 7. Albano laziale - Romeins AmphitheaterHet Romeinse Amphitheater (Via Dell’Anfiteatro) bevindt zich op de hoogste heuvel van de stad en stamt uit de 3e eeuw. Er was plaats voor ongeveer 16.000 toeschouwers en het was waarschijnlijk 22 meter hoog.
 8. Catacomben van San Senatore bij Albano LazialeDe Chiesa della Stella (Borgo Garibaldi) is gebouwd op de Catacomben van San Senatore. In deze catacomben zijn een aantal interessante fresco’s te zien uit zowel de vroeg-Christelijke tijd als de middeleeuwen.
 9. Albano Laziale - Tombe van Orazi en CuriaziDe Tombe van Horatii and Curiatii (Via della Stella, Borgo Garibaldi is een enorm monument langs de Via Appia, waar deze helden in werkelijkheid echter niet begraven liggen. Wie er wel zijn laatste rustplaats gevonden heeft is niet helemaal zeker.
 10. Het Palazzo Savelli is in de 13e eeuw voor de Savelli familie gebouwd. Zoals aan de vierkante torens te zien is was het oorspronkelijk bedoeld als een fort. Toen Albano door de Apostolische Kamer gekocht werd, werd het de zetel van de pauselijke regering. Tegenwoordig is het het gemeentehuis van Albano Laziale.

Meer Bezienswaardigheden Albano Laziale

 • Santa Maria della Rotonda Tempel (Via Della Rotonda): Deze kerk is op een vroegere Romeinse villa gebouwd. Het vloerplan is rond, met vier half-ronde kapellen.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s