Albano Laziale

Albano Laziale is een klein stadje op ongeveer 25 kilometer van Rome. Het is een van de beroemde Castelli Romani.

Albano Laziale bevindt zich in de provincie Roma in de regio Lazio in Italië. De postcode is 00041. Het kengetal is, net als dat van Rome zelf, 06. Het heeft ongeveer 40,000 inwoners. Albano heeft drie deelgemeenten, te weten Castel Savelli, Pavona en Cecchina.

Met de Auto naar Albano Laziale

Vanuit Rome is het het makkelijkst de aanwijzing te volgen naar de San Giovanni in Laterano Basiliek en dan de Via Appia Nuova (oftewel de SS7) te volgen tot Albano.

Openbaar Vervoer Rome – Albano Laziale

  • Vanaf Roma Termini is er vrijwel elk uur een trein naar Albano Laziale. Kaartjes voor deze trein kunnen bij tijdschriftenkiosken op het station gekocht worden en moeten voor het instappen gestempeld worden. U kunt het beste ook al een kaartje voor de terugweg kopen, aangezien het station van Albano niet bemand is.
  • De maatschappij Cotral verzorgt een busverbinding tussen Rome en Albano Laziale. In Rome is het vertrekpunt Anagnina (de laatste halte op metro lijn A) en in Albano is dat het Piazza Mazzini.

Weetjes Albano Laziale

Albano Laziale

Albano Laziale

De hoogste heuvel van Albano Laziale heet Colle dei Capuccini en bevindt zich meer dan 600 meter boven zeeniveau. Vanaf deze heuvel kan men zowel het Albano Meer, als een pijnbomenbos en een Kapucijner klooster zien liggen.

Tussen 1699 en 1798 was het stadje eigendom van de Heilige Stoel.

Er stonden ooit dikke stadsmuren rond Albano, maar deze werden met de grond gelijkgemaakt toen de Via Appia Antica verbreed werd (tegen het einde van de 18e eeuw).

Bezienswaardigheden Albano Laziale

Het historische centrum van de stad staat vol met middeleeuwse kerken, met hier en daar enige ruïnes uit de Romeinse tijd. Buiten de belangrijkste straten van dit centrum is het allemaal enigszins vervallen, maar wel op een manier die nog net schilderachtig aandoet. Top 10 Bezienswaardigheden Albano Laziale.

Bezienswaardigheden bij Albano Laziale

Zowel Castel Gandolfo, waar zich het zomerverblijf van de paus bevindt, als Ariccia zijn twee pittoreske plaatsjes op enkele (mooie) kilometers loopafstand van Albano. De straatweg tussen Albano en Castel Gandolfo wordt gekenmerkt door mooie villa’s en panorama’s met uitzicht over het Albano Meer.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s