Cisternoni Romani (Albano Laziale)

De Cisternoni Romani zijn ondergrondse waterreservoirs naast de San Paolo Kerk in Albano Laziale. Ze zijn gebouwd om het oorspronkelijke legerkamp van water te voorzien en werken zelfs nu nog uitstekend.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Cisternoni (Albano Laziale)

Het adres van de Cisternoni is Via Aurelio Saffi – Albano Laziale. Om deze trekpleister te kunnen bezoeken dient men vooraf het Museo Civico Albano te raadplegen (Adres: Viale Risorgimento 3, tel. +39 069325759 of 069323490).

Weetjes Cisternoni (Albano Laziale)

lbano Laziale - Cisternone

Cisternone

De Cisternoni (meervoud) bestaan eigenlijk uit een enorm reservoir van 30 bij 50 meter. Het werd gebouwd door de architekten van het 2e Parthische Legioen om de watertoevoer naar het kamp (de Castra Albana) en de omringende nederzettingen te kunnen garanderen.

Het heeft de vorm van een onregelmatige vierhoek waarbij de lange zijden ongeveer 48 en 45,50  meter zijn en de korte zijden ongeveer 30 en 32 meter. Er kon ongeveer 1o,000 kubieke meter water in.

De construktie is deels direkt in de rotsen uitgegraven en deels met bakstenen gemaakt. Het geheel is in vijf sshepen verdeeld en wordt door 36 pilasters overeind gehouden. De muren zijn met een watervaste gipslaag bedekt.

Het meest imponerende aspekt van de cisternoni is dat ze zelfs nu nog perfekt funktioneren ondanks dat de watertoevoerkanalen di het water uit de bronnen langs het Albano Meer halen nog uit de Romeinse tijd stammen.

Meer Bezienswaardigheden Albano Laziale

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.