Romeins Amphitheater (Albano Laziale)

Het Romeinse Amphitheater van Albano Laziale bevindt zich aan het begin van de stad wanneer men uit Castel Gandolfo komt. Het is gebouwd in de tijd van Keizer Septimius Severus.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Romeins Amphitheater (Albano Laziale)

Het adres van het Anfiteatro Severiano is Via dell’Anfiteatro, 1 – Albano Laziale (tel. +39 ). Het amphitheater kan van buitenaf bezichtigd worden.

Evenementen

In de zomermaanden vindt in het Amphitheater van Alabano Laziale het Anfiteatro Festival plaats. In 2014 werd de 3e editie van dit festival, met jazz en klassieke muziek, zowel als opera, dans en theater gehouden.

Weetjes

Albano laziale - Romeins Amphitheater

Anfiteatro Severiano

Het Romeinse Amphitheater is is in de beginjaren van de 3e eeuw gebouwd door het Legione Albana en bevindt zich aan de noord-oostelijke kant van het toenmalige legerkamp.

Het is ovaal van vorm en is gedeeltelijk in de rotsachtige ondergrond uitgegraven. Het andere gedeelte is van bakstenen gemaakt waarbij verschillende metseltechnieken toegepast werden.

Gedurende de middeleeuwen deed het amphitheater dienst als Christelijke begraafplaats en werden er twee oratoria gebouwd. Bij een van de twee werd van een al bestaande boog gebruikgemaakt en de andere werd aan de linkerzijde van de cavea in de rotsen uitgehakt.

Van het antieke amphitheater is de eerste verdieping, met ongeveer dertig bogen, nog te zien, samen met een deel van de triomfbogen bij de ingangen.

Men denkt dat het oorspronkelijk een hoogte had van ongeveer 22 meter. De cavea meet 113 meter. Er was ruimte voor zo’n 16.000 toeschouwers.

Meer Bezienswaardigheden Albano Laziale

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.