Tor Caldara Natuurreservaat (Anzio)

Tor Caldara (Riserva Naturale di Tor Caldara) is een natuurreservaat(je) in de stad Anzio ten zuiden van Rome. Het bevindt zich gedeeltelijk langs de kustlijn, binnen de bebouwde kom van de stad.

Adres, Openingstijden,, Toegangsprijs Tor Caldara

Het adres van het natuurreservaat is Via Ardeatina Km. 34,400 SS. 601  – (Litoranea tra Lavinio e Anzio). Tel. +39 069864177. Het is enkel geopend op donderdag, zaterdag en zondag, in de zomer van 09.00 tot 18.00 en in de winter van 09.00 tot 16.30 uur.

Weetjes Tor Caldara

De Riserva Naturale di Tor Caldara wordt ook wel Tor di Caldano of Tor delle Caldane genoemd en is één van de weinige bossen die nog overgebleven zijn uit de tijd dat de hele regio Lazio natuurgebied was.

Het overgrote deel van de bomen die er staan zijn kurkeiken, boomhei en aardbeibomen. Er zijn ook voorbeelden van elzen, ratelpopulieren en zomereiken.

Wat de dieren betreft is er een grote verscheidenheid. Behalve de 50 soorten zoogdieren zijn er reptielen, amphibieën en natuurlijk vele soorten vogels. Ook zijn er erg veel schildpadden, die zich rustig laten aanraken.

Op het terrein bevinden zich een aantal zwavelbronnen, wat de wijten is aan de oorspronkelijk vulkanische aard van de streek.

Het natuurreservaat bestaat sinds 1988 en heeft een oppervlakte van 43 hectare.

Bezienswaardigheden Tor Caldara

  • Er staan een aantal uit de Romeinse tijd afkomstige ruïnes.
  • De grote ronde uitkijktoren stamt uit de 16e eeuw en was bedoeld om zich op tijd op aanvallen van de Saracenen voor te kunnen bereiden.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s