Villa Torlonia (Frascati)

Van de Villa Torlonia in Frascati is tegenwoordig enkel nog het park en het zogeheten Teatro dell’Acqua (“Theater van het Water”) over. Sinds 1954 is deze voormalige residentie van kardinalen en zelfs een paus een publiek park.

Adres en Openingstijden Villa Torlonia (Frascati)

Het adres van de Villa Torlonia is Piazza Guglielmo Marconi – 00044 Frascati. Openingstijden: Onbekend.

Weetjes Villa Torlonia (Frascati)

De bouw van de Villa begon in 1563 met de vignetta, waar de dichter en secretaris van Alessandro en Ranuccio Farnese, Annibal Caro, zich terugtrok om de Eneid te vertalen.

Kardinaal Scipione Borghese liet het gebouwtje vervolgens in 1607 ombouwen tot een indrukwekkend paleis en zette drie van de beroemdste architekten van die tijd, te weten Carlo Maderno, Flaminio Ponzio en Giovanni Fontana aan het werk om de tuin van de villa van fonteinen te voorzien (en de fonteinen zelf van een aquadukt voor de noodzakelijke watertoevoer).

In 1621 werd het landhuis gekocht door  Ludovico Ludovisi, die toen net Paus (Gregorius XV) geworden was en het omdoopte tot Villa Ludovisia. Hij liet Carlo Maderno o.a. het nymphaeum en het Teatro dell’Acqua voltooien.

In 1680 kwam de villa in handen van de familie Conti, die er tot 1841 eigenaar van bleef, waarna het landgoed verkocht werd aan de Torlonia‘s.

In 1943 werd het paleis met de grond gelijk gemaakt als gevolg van bombardementen en na de oorlog kwam er een modern gebouw voor in de plaats. De tuinen torenen erbovenuit en vormen sinds 1954 een publiek park.

Om er te komen moet men eerst een monumentale trap beklimmen. Vanaf de ingang leiden een aantal lanen naar de verschillende delen van het park, waarvan het Teatro delle Acque nog steeds het interessantste bouwwerk is.

Meer Bezienswaardigheden Frascati

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.