Galleria Nazionale d’Arte Antica (Palazzo Barberini, Rome)

De Galleria Nazionale d’Arte Antica (“Nationale Galerij van Oude Kunst”) is gehuisvestigd in het Palazzo Barberini, een historisch gebouw in het centrum van Rome.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Galleria Nazionale d’Arte Antica di Palazzo Barberini is Via delle Quattro Fontane, 13 – 00187 Rome (tel. +39 064824184 of 064814591). Metro: Barberini (lijn A). Openingstijden: 08.30 tot 19.00 uur. Gesloten: maandag, 1 Januari, 1 Mei, 25 December. Toegangsprijs: 7 Euro. Korting (EU inwoners tussen 18 en 25 jaar): 3,50 Euro. Gratis: EU inwoners jonger dan 18. In geval van speciale tentoonstellingen wordt er een toeslag gevraagd. Een combikaartje voor Galleria di Palazzo Barberini + Galleria di Palazzo Corsini kost 9 Euro (korting: 4,50 Euro) en is drie dagen geldig. De Roma Pass is geldig. De eerste zondag van de maand is de Galleria Nazionale d’Arte Antica gratis (al moet de speciale tentoonstelling wel betaald worden). Het museum laat ook weten dat op zon- en feestdagen een aantal zalen van het museum gesloten kunnen zijn, aangezien er soms niet genoeg personeel is.

Speciale Gebeurtenissen

De huidige tentoonstelling is getiteld Da Guercino a Caravaggio. Sir Denis Mahon e l’arte italiana del XVII secolo (“Van Guercino tot Caravaggio. Sir Denis Mahon en de Italiaanse 17e Eeuwse Kunst”) en zal tot 15 Februari duren. NB: De Caravaggio’s die normaal in het museum zelf hangen zijn nu voor de speciale tentoonstelling gebruikt, waarvoor men extra moet betalen.

De beroemde Barberini Harp, die normaliter in het Museum van Muziekinstrumenten te zien is, wordt gedurende de verbouwing van die tentoonstellingsruimte, getoond in de Sala di Pittura Emiliana.

Op elke eerste zaterdag van de maand (11.00) is er een speciaal bezoek aan de 18e eeuwse appartementten van de familie Barberini zelf. Voor deze rondleiding betaalt men 6 Euro extra, plus 1 Euro (verplichte) reserveringskosten. Voor informatie kunt U bellen (+39 0642010066).

Weetjes

Raphael's La Fornarina in de Galleria Nazionale d'Arte Antica di Palazzo Barberini in Rome.

“La Fornarina”

De Galleria Nazionale d’Arte Antica zetelt op de eerste verdieping van het Palazzo Barberini. De verzameling van het museum houdt zich vooral bezig met Renaissance en Barokke Kunst. Ook hoort het Italiaanse Instituut voor Numismatiek bij het museum.

Het museum bestaat sinds 1949, het jaar dat de Italiaanse Staat het Palazzo Barberini kocht. Oorspronkelijk werd de collectie gedeeld met het Palazzo Corsini en werden enkel de oudste kunstwerken in het Palazzo Barberini getoond, maar sinds 1984 hebben ook recentere kunstwerken een plekje in de Galleria gevonden.

Hoogtepunten Galleria Nazionale d’Arte Antica di Palazzo Barberini

  • La Fornarina is een van de beroemdste schilderijen van Raphael.
  • Een van Caravaggio’s bekendste werken, “Judith Onthoofdt Holofernes” is ook in het museum te bezichtigen.
  • Het “Portret van Henry VIII” door Hans Holbein.
  • Filippo Lippi’s “Madonna di Corneto Tarquinia”.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome museums en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.