Santi Quattro Coronati Kerk (Rome)

De Santi Quattro Coronati Kerk is een van de oudste kerken van Rome en heeft de alleroudste klokkentoren. Het hoogtepunt van de kerk is de San Silvester Kapel. In de oudheid was het dankzij de ligging dichtbij de Sint Jan van Lateranen Basiliek een belangrijke kerk.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Santi Quattro Coronati Kerk

Het adres van de Chiesa dei SS. Quattro Coronati is Via Santi Quattro Coronati 20 – 00184 Rome (tel. +39 0670475427). Openbaar vervoer: Metro A: Manzoni; Metro B: Colosseo. Tram: 3, 8. Bus: 51, 85, 87, 117, 186, 810, N11. Openingstijden: De Basilica, de kloosterhof en het Oratorium van San Sivestro zijn open van 10.00 tot 11.45 en van 16.00 tot 17.45 uur. Gesloten: Zondagochtend. Toegang: Gratis.

Weetjes Santi Quattro Coronati Kerk

Rome - Santi Quattro Coronati Basiliek

Sant Quattro Coronati Basiliek

De Santi Quattro Coronati Kerk is in de 4e eeuw gebouwd en is gewijd aan de vier soldaten Severo, Severiano, Carpoforo en Vittorino, die weigerden een groep Christenen te doden, waarna Keizer Diocletius hen zelf tot de marteldood veroordeelde.

In 1084 vielen de Noormannen Rome binnen en de kerk werd verwoest.

Paus Pasquale II liet haar opnieuw opbouwen, maar in een kleinere versie met twee binnenplaatsen. De twee zijbeuken van de kerk werden geincorporeerd in het Benediktijner Klooster en het Palazzo Cardinale die zich aan weerszijden van de kerk bevinden. De nieuwe kerk werd in 1116 ingewijd.

Nadat de Paus naar Avignon gegaan was raakte de Santi Quattro Coronati Kerk in verval. Aangezien hij, bij zijn terugkeer naar Rome, niet naar de Sint Jan van Lateranen, maar naar de Sint Pieter verhuisde kreeg de kerk eigenlijk nooit haar oude glorie terug.

In 1564 namen de Augustijnen de kerk over van de Benedictijnen.

De kerk heeft drie schepen, door zuilen van elkaar gescheiden.

De martelaren liggen in een crypte in het  Santi Marcellino e Pietro kerkhof aan de Via Labicana, terwijl het hoofd van een van de vier in de Santa Maria in Cosmedin kerk begraven zou zijn.

Bezienswaardigheden Santi Quattro Coronati Kerk

  • De apsis is het enige deel van de vroege basiliek dat niet vernield werd door de Noormannen. Wanneer men goed kijkt ziet men dan ook dat deze een beetje te groot voor de huidige kerk is en er zelfs in slaagt alle drie de schepen te omvatten.
  • In de San Silvester Kapel wordt de Constitutum Constantini (“Wet van Constantijn”) afgebeeld, een wet die door de Christelijke Kerk gebruikt wordt om aan te tonen dat haar macht gebaseerd was op een bevel van de Keizer. De fresco’s waarin dit gebeurt worden De Geschiedenis van Paus Silvester en Keizer Constantijn I” genoemd en zijn in de 13e eeuw geschilderd.
  • De met een cosmateske vloer versierde kloostergang is in de 13e eeuw toegevoegd.
  • In 2002 werd bij toeval de Gothische Aula (Aula Gotica) herontdekt.Deze is versierd met muurschilderingen van menselijke figuren op een blauwe achtergrond, die de 12 maanden symbolizeren. Boven de maanden zijn de kunsten afgebeeld en daar weer boven de vier seizoenen en (overgebleven fragmenten van) de tekens van de dierenriem.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.