Tarquinia

Tarquinia is een stadje in de provincie Viterbo. Het was een Etruskische hoofdstad en het staat dan ook vooral bekend vanwege de Etruskische ruïnes die er aangetroffen worden.

Toeristische Informatie Tarquinia

Het VVV van Tarquinia bevindt zich bij de Barriera San Giusto, de hoofdingang tot de stad (waar ook de bus vanaf het station stopt). men verstrekt een uitstekende gratis stadsplattegrond, waarop alle bezienswaardigheden duidelijk aangegeven zijn. Het adres is Barriera San Giusto – 01016 Tarquinia (tel. +39 0766849286).

Openbaar Vervoer vanuit Rome naar Tarquinia

  • De stad bevindt zich op het treintrajekt tussen Rome en Ventimiglia. Let wel op dat enkel de langzamere treinen in Tarquinia stoppen. Het station bevindt zich ngeveer 3 km buiten het stadscentrum, maar er is een goede, op de aankomsttijden van de trein aansluitende, busverbinding. (Indien U een dagkaart voor de regio Lazio koopt bent U goedkoper uit dan wanneer U enkele kaartjes heen en terug naar Taquinia koopt vanuit Rome. Bovndien kunt U dan onderweg, mocht U nog wat tijd over hebben, even uitstappen in bijv. Cerveteri of Santa Marinella.)
  • De busmaatschappij Co.Tra.L verzorgt een direkte verbinding tussen Rome en Tarquinia.

Met de auto van Rome naar Tarquinia

  • Neem de autoweg A12 tot Grosseto en dan de SS1 (Via Aurelia) naar Tarquinia. De totale afstand is ongeveer 90 km.

Openbaar Vervoer binnen Tarquinia

Er zijn (gratis!) shuttles die door de stad rijden. De haltes van deze drie lijnen (A, B en C) staan ook duidelijk aangegeven op de door het VVV verstrekte stadsplattegrond.

Bezienswaardigheden Tarquinia

Veel van de Top 10 bezienswaardigheden van Tarquinia hebben te maken met de Etruskische geschiedenis van het stadje. De necropolis is beroemd en in het Archeologische Museum zijn enkele belangrijke kunstwerken te zien. Het historische centrum van Tarquinia zelf wordt gekenmerkt door de oude verdedigingsmuren en door de vele oude kerken en torens (een van de mooiste straten/stegen heet zelfs Via delle Torri) die er te zien zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s