Barriera San Giusto (Tarquinia)

De Barriera San Giusto is de voormalige middeleeuwse toegangspoort tot Tarquinia. Voor de meeste toeristen die de stad bezoeken is het nog steeds het eerste wat ze van de stad zien, aangezien de eindhalte van de bus vanaf het station vòòr de Barriera stopt.

Adres Barriera San Giusto

Tarquinia - Barriera San Giusto

Barriera San Giusto

Het adres van de poort is Largo Barriera San Giusto, 1, 01016 Tarquinia. Meteen buiten de poort is een bushalte voor zowel de bussen naar het station van de stad als streekbussen naar o.a. Civitavecchia. Hier bevindt zich ook een (schoon!) openbaar toilet. Wanner men door de poort loop en dan meteen rechts omhoogloopt komt men bij een Belvedere, waar zich ook het VVV van de stad bevindt. De gratis stadsplattegrond die men hier kan krijgen toont alle bezienswaardigheden van Tarquinia.

Weetjes Barriera San Giusto

De Barriera San Giusto werd oorspronkelijk Porta Firenze genoemd. De huidige Barriera is ontworpen in 1883, door C. Grispini. De grote ijzeren hekken die eromheen stonden werden in 1936 weggehaald. Het terras met het mooie uitzicht stamt uit het begin van de vorige eeuw.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s