Santa Susanna Kerk (Rome)

De Santa Susanna Kerk (officiële naam Santa Susanne alle Terme di Diocleziano) bvindt zich, tegenover de Santa Maria della Vittoria Kerk (waar ze erg op lijkt)  aan de Via XX Settembre in Rome. Op het moment (Februari 2015) is de kerk gesloten.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Santa Susanna alle Terme di Diocleziano is Via XX Settembre, 15 (tel.n+39 0642013734 of 0642014554 ). Bus: . Openingstijden: Op het moment gesloten. Toegangsprijs: Kan enkel aan de buitenkant bezichtigd worden. Officiële site: http://www.santasusanna.org.

Weetjes Santa Susanna Kerk (Rome)

Rome - Santa Susanna Kerk

Santa Susanna Kerk Rome

De Santa Susanna Kerk is gebouwd op de plek waar de Heilige naar wie ze vernoemd is de marteldood heeft ondergaan. De tot het Christendom bekeerde Susanna had niet alleen gewijgerd Jupiter te aanbidden, maar ook om de geadopteerde zoon van Keizer Diocletianus te trouwen, waarop deze haar liet onthoofden.

De kerk had oorspronkelijk een basilikaal vloerplan, wat af te leiden is uit de dichtgemetselde vensters.

In 1475 vond er een ingrijpende verbouwing plaats in opdracht van Paus Sixtus IV en in 1595 liet Kardinaal Risticucci de ker verder verkleinen.

De façade is in 1603 door Carlo Rainaldi ontworpen en wordt beschouwd als een hoogtepunt uit de barokke architektuur.

Het onderste deel van dez façade wordt opgeluisterd met twee nissen waarin zich door Valsodo gemaakt standbeelden bevinden. De twee nissen in het bovenste deel bevateen standbeelden van de hand van Stefano Maderno.

Het interieur bestaat uit een enkel schip.

Bezienswaardigheden

  • Het interieur is rijkelijk versierd. De fresco’s die “Gebeurtenissen uit het Leven van Susanna de Romeinse Martelares en Susanna uit de Bijbel” verbeelden zijn gechilderd door Baldassare Croce.
  • De fresco “Het Martelaarschap van de Heilige Felicità en Haar Zeven Kinderen” (rechtermuur van de pastorie) is geschilderd door Paris Nogari.
  • Tommasi Laureti schilderde de “Onthoofding van Santa Susanna”, het doek boven het hoofdaltaar.
  • De San Giovanni Battista Kapel (links) is ontworpen door Domenico Fontana en heeft schilderijen van de hand Giovan Battista Pozzo.
  • De grote standbeelden binnen de kerk (twee per zijkant en nog twee in de pastorie) zijn van de hand van Antonio Paracea.
  • De mozaïken in de apsis stammen uit de 8e eeuw.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s