Arco degli Argentari

De Arco degli Argentari bevindt zich meteen naast de San Giorgio in Velabro Kerk in het stadsgedeelte dat in de Romeinse tijd Foro Boario genoemd werd.

Adres, Openingstijden en Entréeprijs Arco degli Argentari

Het adres van de Arco degli Argentari is Via del Velabro – Rome. Bus: 51, 81, 85, 87, 160, 160F, 186, 628, 715, 810, C3. Men kan de Arco degli Argentari van buitenaf bezichtigen. Helaas maar begrijpelijk staat er een ijzeren hek om de Arco degli Argentari.

Weetjes Arco degli Argentari

Rome - Arco degli Argentari

Arco degli Argentari

De Arco degli Argentari en de San Giorgio al Velabro Kerk zijn tegen elkaar aan gebouwd. De Boog (die overigens eigenlijk helemaal geen boog is) is uiteraard ouder en is in het jaar 204 na Chr. door de gildes der geldwisselaars (argentari) en veehandelaars gebouwd ter ere van Keizer Septimius Severus.

Het monument bestaat uit twee met marmer beklede pilaren die een architraaf ondersteunen. Zowel de architraaf als de pilaren zijn aan de binnenkant met reliëfs versierd die o.a. Settimio Severo en zijn vrouw Giulia Domna verbeelden terwijl ze een offer brengen.

De figuren aan weerszijden van de inscriptie op de architraaf zijn Hercules (links) en een Genie (rechts), waarschijnlijk beschermgoden van de veemarkt.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s