Top 10 Bezienswaardigheden Rieti

Rieti ligt een beetje te afgelegen om erg veel toeristen te trekken, maar heeft wel een aantal mooie bezienswaardigheden te bieden.

Top 10 Bezienswaardigheden Rieti

 1. Santa Maria Assunta Kathedraal: De Dom van Rieti is in de 12e eeuw gebouwd en wordt opgeluisterd met kunstwerken van o.a. Andrea Sacchi en Giovanni Antonio Mari. In het Baptisterium bevindt zich een klein museumpje.
 2. San Rufo Kerk: De Chiesa di San Rufo herbergt het bekendste kunstwerk dat in Rieti te zien is, de “Tobiolo en de Engel” van de hand van Antonio Galli (maar oorspronkelijk toegeschreven aan niemand minder dan Caravaggio). De kerk is in de 18e eeuw gebouwd.
 3. Het Piazza Mazzini is het centrale plein van de stad. Het monument met de engel midden op het plein in gewijd aan de in de oorlog gevallenen.
 4. San Giovenale Kerk: De grootste attraktie in deze kerk is het door Antonio Canova’s leerling Bertel Thorwalsen gemaakte bas-reliëf Il Genio della Morte op de tombe van Isabella Afani.
 5. Het Palazzo Comunale is al in de 13e eeuw gebouwd, maar de huidige aanblik is het resultaat van een 18e eeuwse verbouwing. Het is de zetel van het Museo Civico van Rieti.
 6. Het Bisschoppelijk Paleis (Palazzo Vescovile) is de zetel van de Pinacoteca Diocesana en heeft een mooie loggia.
 7. De Stadsmuren van Rieti zijn gedurende de middeleeuwen gebouwd en ijn, inclusief de torens en de oude stadspoorten, perfekt bewaard gebleven.
 8. Het Museo Civico (“Stadsmuseum”) is redelijk eclectisch, met een verzameling objekten die een periode die zich uitstrekt van de IJzertijd tot de Romeinse tijd omvat en een Pinacotheek die schilderijen van de middeleeuwen tot de moderne tijd ten toon stelt.
 9. Het Museo del Tesoro del Duomo is gehuivestigd in het Baptisterium. Er zijn verschillende kunstwerken uit de kathedraal te zien, alsmede gewijde sieraden en ook zilver uit de Romeinse tijd.
 10. In tijden dat men overal over de Euro klaagt is het wel leuk dat er een Monument voor de Lire is. Het staat op het Piazza Cavour en is door Daniela Fusco in 2003 gemaakt. De figuur Italia (zelf vervaardigd van 2,2 miljoen muntstukken van 200 Lire, houdt een muntje van 1 Lire in haar handen.

Meer Bezienswaardigheden Rieti

 1. Sant’Agostino Kerk: Deze Gothisch-Romaanse Kerk is in de 13e eeuw gebouwd.
 2. De San Domenico Kerk was vroeger versierd met kostbare objekten, die in de loop der tijd verdwenen zijn. In de tijd van Napoleon werd ze als stal, en nog later als houtzagerij gebruikt. In 1999 werd de kerk na een restauratie op nieuw ingewijd.
 3. De San Francesco Kerk stamt uit de 13e eeuw.
 4. Het barokke Palazzo Dosi Delfini is tegenwoordig de zetel van een bank en van een aantal provinciale regeringskantoren.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.