Top 10 Bezienswaardigheden Ferentino

Ferentino is vooral interessant vanwege de vele mooie kerken die er te bezichtigen zijn.

Top 10 Bezienswaardigheden Ferentino

 1. Santa Maria Maggiore Kerk: Deze kerk is in de 13e eeuw gebouwd en was  één van de eerste gothische kerken in de regio Lazio.
 2. De stadsmuur van Ferentino bestaat uit verschillende gedeeltes die in verschillende tijdperken en op verschillende manieren gebouwd zijn. De funderingen en het onderste stuk van de muren bestaan uit veelhoekige rotsblokken, terwijl voor de struktuur van de hogere stukken veel regelmatiger is.
 3. De bekenste stadsmuur is de Porta Sanguinaria. Deze “Bloederige Poort” heet zo vanwege een slagveld dat hier in de Romeinse tijd plaats vond.
 4. De Santa Maria dei Gaudenti Kerk is genoemd naar de ridders die deze 13e eeuwse kerk in beheer hadden.
 5. Naast de kerk staat het Palazzo dei Cavalieri Gaudenti, dat eveneens eigendom was van de Orde van de Ridders van Maria Gloriosa, een groep militante middeleeuwse monniken die geacht werden, wanneer nodig, de vrede te stichten tussen de verschillende Italiaanse families wanneer er weer eens een vete uitbrak.
 6. De San Pancrazio Kerk bestond al voor de 11e eeuw. Van de oorspronkelijke drie schepen is er nog maar één over, terwijl één van de andere nu deeluitmaakt van het Palazzo Ruggeri-Bossi.
 7. De Mercato Romano (2e eeuw voor Chr.): De ruïnes van een oude Romeinse marktplaats, bestaande uit een soort binnenplaats die via bogen in vijf met tongewelven overdekte winkelruimtes uitkomt.
 8. Het Sant’Antonio Abate Klooster is gebouwd in opdracht van Paus Celestinus V, een laat 13e eeuwse paus, die i.t.t. to de meeste pausen in die periode meer in religieuze zaken dan in machtspolitiek geinteresseerd was en dan ook al snel teleurgesteld af zou treden. Zijn stoffelijke resten werden oorspronkelijk in het klooster bewaard, daarna verhuisd naar de nabijgelegen Sant’Agata Kerk en vervolgens gestolen en naar de Abdij van Collemaggio gebracht.
 9. In het Convento delle Clarisse (“Klooster van de Clarissen”) wordt het hart van Paus Celestinus bewaard.
 10. De Duomo dei Santi Giovanni e Paolo is de kathedraal van Ferentino en is gebouwd op de voormalige acropolis. Ze is in het begin van de 12e eeuw gebouwd en de relikwieën van de shcusheilige van de stad, Sant’Ambrosio worden er bewaard.

Meer Bezienswaardigheden Ferentino

 • Het Testament van Aulo Quintilio Prisco
 • Sant’Agata Vergine e Martire Kerk
 • De Acropolis
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s