Top 10 Bezienwaardigheden Tuscania

Tuscania is een stadje in het noorden van de regio Toscane. Veel van de toeristische attrakties die er te zien zijn hebben te maken met de Etruskische geschiedenis, maar er zijn ook een aantal mooie kerken te beizhctigen.

Top 10 Bezienswaardigheden Tuscania

  1. De Basilica di San Pietro is gebouwd op de heuvel waar zich de Etruskische acropolis bevond. Het middenship geeft min of meer de lokatie van de eerdere constructie aan.
  2. De Santa Maria Maggiore Kerk bevindt zich eveneens op de top van een heuvel. In deze 9e eeuwse kerk valt vooral de 1e eeuwse fresco in de apsis op, die de 12 Apostelen verbeeldt.
  3. Het voormalige Santa Maria del Riposo Klooster huisvstigt het Archeologische Museum van Tuscania. Hier zijn o.a. vondsten uit een aantal tombes van Etruskische families te zien, evenals voetstukken met dierenfiguren erop en andere in de verschillende necropolissen rond Tuscania gevonden objekten.
  4. De bekendste van deze Etruskische necropolissen is de Madonna dell’Oliva, die zich op een korte wandeling van het stadscentrum bevindt. De zogeheten Grotto della Regina bestaat uit aar leifst 30 tunnels.
  5. De Abdij van San Giusto bevindt zich op zo’n 4 kilometer van het centrum van Tuscania. Ze is in de 12e eeuw gebouwd al stond er waarschijnlijk ook al eerder een abdij op de plek. Ook hier zijn Etruskische tombes te zien.
  6. De Dom van Tuscania is gewijd aan San Giacomo. De kerk is in de 16e eeuw gebouwd, al is de tegenwoordige aanblik het resultaat van een 18e eeuwse verbouwing.
  7. Al in de Etruskische tijd was er een stadsmuur rond Tuscania, maar de huidige verdedigingsmuur is later gebouwd en bevindt zich rond het middeleeuwse historische centrum.
  8. Het Natuurreservaat van Tuscania wordt doorsneden door de rivier de Marta. Een groot gedeelte van het reservaat word tin beslag genomen door olijfgaarden en ook de archeologische opgravingen van Tuscania bevinden zich hier.
  9. Het Palazzo del Rivellino, of wat ervan over is, wat eigenlijk niet meer is dan de zuidelijke muur van het antieke Castello di Rivellino was vroeger het gemeentehuis van de stad.
  10. De Santa Maria della Rosa Kerk (Via XX Settembre) is tussen de 13e en de 14e eeuw gebouwd. Gedurende de 15e eeuw deed ze een tijdlang dienst als kathedraal van Tuscania.

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.