Cappella della Madonna dell’Archetto (Rome)

De Cappella della Madonna dell’Archetto is een klein oratorium in de wijk Trevi in Rome. De officiële naam is de Santa Maria Causa Nostrae Laetitiae Kerk en het wordt gezien als de kleinste kerk van de stad.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Cappella della Madonna dell’Archetto is Via di San Marcello, 41/1B – Rome. Bus: 62, 80, 81, 85, 95. Openingstijden: Van 18.00 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Weetjes Madonna dell’Archetto Kapel

De Cappella della Madonna dell’Archetto bevindt zich aan het einde van een kleine steeg en is in 1851 gebouwd.  De architekt was Virginio Vespignani en de opdrachtgever was de familie Savorelli Papazurri.

Voorheen stond er op de plek een kleine aedicula, die gebouwd was naar aanleiding van een wonderbaarlijke gebeurtenis op 9 Juli 1796, waarbij een door Domenico Muratori geschilderde beeltenis van de Maagd Maria haar pupillen bewogen zou hebben en zelfs enige tranen geplengd had vanwege de Franse invasie in de Pauselijke Staat. Hierop werd de steeg een pelgrimsbestemming en werd ze met een ijzeren hek afgesloten. De beeltenis hing er al sinds 1690 en was er door de Markiezin Savorelli Papazurri opgehangen.

Het vloerplan van het kerkje is dat van een Latijns kruis. De beeltenis van de Maagd staat nu op het altaar. De koepel is rijkelijk versierd met houtsnijwerk en in het schip staan een aantal gipsen Kariatiden van de hand van Luigi Simonetti.

In 2015 is de kerk gerestaureerd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.