Palazzo dei Convertendi

Het Palazzo dei Convertendi is een historisch gebouw in wat nu de Via della Conciliazione in Rome is.  Het wordt ook wel het Palazzo delle Congregazizoni delle Chiese Orientali genoemd.

Adres Palazzo dei Convertendi

Het adres van het Palazzo dei Convertendi is Via della Conciliazione 32-36 – Rome. Het kan enkel aan de buitenkant bezichtigd worden.

Weetjes Palazzo dei Convertendi

Het Palazzo dei Convertendi is veel ouder dan de straat waarin het zich bevindt en staat waar ooit het Piazza Rusticucci was.

Het is in 1510 ontworpen door niemand minder dan Bramante zelf. Het balkon dat zich boven de drie toegnagsdeuren bevindt is van de hand van Baldassare Peruzzi.

Vaanf de 17e eeuw werd het paleis gebruikt als soort hostel voor diegenen die zich tot het Katholieke geloof wilden bekeren.

Oorspronkelijk stond het op een andere plek, maar in 1938 (bij de aanleg van de Via della Conciliazione) werd het steen voor steen afgebroken om op de huidige plek op vrijwel identieke wijze opnieuw opgebouwd te worden.

Het “Paleis van de Bekeerden” is niet voor toeristen toegankelijk. Tegenwoordig is het de zetel van de Congregazioni delle Chiese Orientali (“Gemeenschap van Oriëntaalse Religies”).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Historische Gebouwen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s