Geschiedenis Frosinone

Zoals bij veel steden in de streek bevindt het oudste, historische gedeelte van Frosinone zich op een heuvel, waaronder het moderne deel van de stad zich uitstrekt.

In de Romeinse tijd heette Frosinone nog Frusino Ernica. Het was toen een kleine nederzetting, die voorheen door de Volsci bewoond werd, een door de Romeinen gevreesde stam. De naam Enrica komt waarshijnlijk van een andere stam, de Ernici. Frosinone werd in 386 voor Chr. door de Romeinen veroverd.

Tijdens de Punische oorlogen werd Frosinone door Hannibal verwoest.

De Middeleeuwen hebben weinig sporen nagelaten in het huidige Frosinone, wat deels te wijten is aan natuurverschijnselen, waaronder een verschrikkelijke aardbeving in 1350, en deels aan de overheersing van het belendende Alatri, dat in die tijd een stuk machtiger was.

Tegen het einde van de middeleeuwen, na een periode van verwoestingen door o.a. de Duitse landsknechten (huursoldaten van het Heilige Roome Rijk), de Fransen en de Spanjaarden, en een pestepidemie, kende Frosinone eindelijk een rustiger tijdperk (16e en 17e eeuw). De meeste interessante gebouwen in Frosinone stammen dan ook uit de barokke periode.

In de tweede wereldoorlog onderging de stad verschillende bombardementen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s