Palazzo Poli

Het Palazzo Poli is een historisch gebouw in de wijk Trevi in Rome. Het is de zetel van het Istituto Nazionale per la Grafica en er worden soms ook exposities gehouden.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Palazzo Poli

Het Palazzo Poli heeft drie verschillende adressen: Piazza dei Crociferi, 53, Via Poli, 54 en Via della Stamperia, 6 – Rome (tel. +39 06699801). Bus: . Openingstijden: Het gebouw is enkel geopend ter gelegenheid van speciale tentoonstellingen. Gesloten op 15 Augustus. Toegangsprijs: Afhankelijk van de tentoonstelling. Het Instituut is elke dag van 09.00 tot 13.00 uur geopend.

Weetjes Palazzo Poli

De meeste mensen zullen het Palazzo Poli zonder het te weten gezien hebben tijdens hun vakantie in Rome, want het is het gebouw waar de Trevifontein tegenaan gebouwd is.

Het is aan het begin van de 18e eeuw in opdracht van Stefano Conti (graaf van Poli en neef van Paus Innocenzo III) gebouwd. In die tijd werd het enkel gebruikt om er grote feesten te vieren.

De bekendste zaal in het gebouw wordt de Sala Dante genoemd, aangezien er ook conferenties over de “Goddelijke Komedie” (Divina Commedia) gehouden werden.

Vanaf 1975 is het Istituto Nazionale per la Grafica er gevestigd. Hier worden tekeningen, afdrukken en matrijzen van de etsen van beroemde kunstenaars als Piranesi en Ingres bewaard.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Historische Gebouwen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s