Palazzo Chigi-Odescalchi (Rome)

Het Palazzo Chigi-Odescalchi is een historisch gebouw tussen het Piazza dei Santi Apostoli en de Via del Corso in Rome. In de loop der eeuwen hebben beroemde architekten als Maderno, Bernini en Vanvitelli aan het uieindelijke resultaat bijgedragen.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Palazzo Chigi-Odescalchi

Het adres van het Palazzo Chigi-Odescalchi is Piazza dei Santi Apostoli, 80 – Rome. Bus: 40, 60, 64, 70, 117, 170, H, N7, N8, N9, N15, N18.. Openingstijden en toegangsprijs: Het paleis is nog steeds privé-eigendom van de Odescalchi‘s, die geen bezichtigingen toelaten.

Weetjes Palazzo Chigi-Odescalchi

Rome - Palazzo Odescalchi

Het Palazzo Odescalchi in een ets door een onbekende meester.

Het Palazzo Chigi-Odescalchi bestaat, hoewel in een veel kleinere vormm, al sinds de 15e eeuw, ton het in handen was van de familie Benzoni. Toen Kardinaal Ludovico Ludovisi het gebouw in 1622 aanschafte, liet hij het meteen geheel verbouwen. De architekt van dit proekt was Carlo Maderno.

De volgende eigenaars waren de Colonna, die het halverwege de 17e eeuw weer doorverkochten aan Kardinaal Fabio Chigi, die Gian Lorenzo Bernini de opdracht gaf de façade te ontwerpen. Deze façade is de huidige linkerkant van het gebouw (begrensd door de eerste acht pilaren).

In 1745 liet weer een nieuwe eigenaar, Baldassarre Odescalchi, de architekten Nicolò Salvi en Luigi Vanvitelli deze façade vergroten.

In 1887 moest deze façade vanwege een brand gerestaureerd worden. Gelijktijdig werd de façade aan de Via del Corso zijde door Raffaele Ojetti verbouwd, die hiervoor, in opdracht van Baldassarre Ladislao Odescalchi ,de Florentijnse paleizen uit de 15e eeuw als voorbeeld nam.

Het gebouw heeft een grote, nog door Maderno ontworpen binnenplaats, waar zich een fontein bevindt met twee dolfijnen en een adelaar in een kelk en het wapenschild van de Odescalchi.

Binnen het gebouw bevindt zich ook één van de weinige werken van Caravaggio die privé-bezit zijn. Het gaat om “De Bekering van Sint Paulus”, die waarschijnlijk oorspronkelijk door Tiberio Cerasi besteld was om diens kapel in de Santa Maria del Popolo Kerk op te luisteren.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Historische Gebouwen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s