Geschiedenis Santa Marinella

De oudste vondsten in de streek rond Santa Marinella wijzen erop dat er al in de Neolithische en de Bronstijd nederzettingen waren.

Geschiedenis van Santa Marinella in Jaartallen

11e eeuw voor Chr.

Er zijn verschillende nederzettingen in de streek. Punicum (nu Santa Marinella), Pyrgi (het huidige Santa Severa, een deelgemeente van Santa Marinella), enkele handelsplaatsen van de Feniciërs en het Romeinse Castrum Novum.

Middeleeuwen

Gedurende de Middeleeuwen is Santa Marinella achtereenvolgens eigendom van de DiVivo, de Anguillara en de Orsini families.

(Ongeveer) 1000

Een gemeenschap van Basiliaanse monniken bouwt een nederzetting, met een klooster en een klein, aan Santa Marina en San Leonardo gewijd, kerkje op de plek waar zich het tegenwoordige Castello Odescalchi bevindt. Waarschijnlijk is het kerkje later als kapel in het kasteel geïncorporeerd.

1435

Paus Eugenius IV geeft de villa Santa Marinella aan de Kanunniken van Santo Spirito in Sassia.

1567

Paus Pius V laat langs de kust een aantal verdedigingstorens bouwen, waarvan er één Santa Marinella genoemd wordt, naar een klein landbouwgehucht dat er ondertussen ontstaan is.

1634

Onder Paus Urbanus VII begint en met werkzaamheden aan een grote haven, die een deel van het zeeverkeer van Civitavecchia naar Santa Marinella moet verplaatsen. Het werk zal nooit voltooid worden.

1777

Bij door de Paus opgedragen opgravingen legt Gaetano Torraca de nederzettingen Castrum Novum en de Etruskische Castellina del Marangone necropolis bloot.

1887

De Santo Spirito Broederschap verkoopt het landgoed aan prins Baldassare Odescalchi, die het terrein in verschillende stukken opdeelt.

1899

De Markies Sacchetti schaft het oude posthuis aan. Bij he planten van enige pijnbomen ontdekt hij de ruïnes van een Romeinse villa. De standbeelden die er gevonden worden worden verspreid over verschillende musea.

1949

Op 4 Oktober scheiden Santa Marinella en San Severa zich af van Civitavecchia.

1955

De architekt Luigi Moretti, die ook het Watergate Hotel in Washington ontworpen heeft, laat drie villa’s bouwen voor Prinses Pignatelli: La Saracena, La Califfa en La Moresca.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.