Museo Civico (Santa Marinella)

Het Museo Civico van Santa Marinella is gehuisvestigd in de het Santa Severa Kasteel, dat zich in de deelgemeente Santa Severa bevindt.

Openingstijden Museo Civico (Santa Marinella)

Openingstijden zomer: Dinsdag tot zondag van 10.00 tot 12.00 en van 17.00 tot 20.00 uur (en in Juli en Augustus ook van 21.00 tot 24.00 uur). Openingstijden winter: Dinsdag to zondag van 09.30 tot 12.30 en van 15.30 tot 18.00 uur.

Weetjes Museo Civico (Santa Marinella)

De lokalen waar de collectie van het museum tentoongesteld wordt, worden “La Polveriera” (het Kruitvat), “Il Caminetto” (de Haard) en “La Casa dei Somari” (het Huis der Ezels) genoemd. Het museum is verdeeld in een didaktische- en een tentoonstellingsruimte.

In het didaktische deel zijn modellen van de belangrijkste archeologische plekken op het grondgebied van Santa Marinella te zien, waaronder het Etruskische heiligdom, de stad Pyrgi (het huidige Santa Severa) en het Castello di Santa Severa.

Aan de scheepvaart wordt aandacht besteed d.m.v. modellen van Etruskische, Romeinse en Griekse handels- en oorlogsschepen. Ook is er een verzamelin van antieke scheepstimmermanswerktuigen.

De verzameling bestaat verder uit talloze kruiken afkomstig het hele Middellandse Zee-gebied, die geebruikt werden voor het vervoer van o.a. wijn, olie en kruiden, plus andere voorwerpen als een bronzen lamp uit de Romeinse tijd en vismaterialen.

Vanuit het museum worden ook rondleidingen georganizeerd naar het “Romeinse en Eruskische Pyrgi” met een bezoek aan het Museo Antiquarium Pyrgense, de ooude stadsmuren, de Cantina della Legnaia en het Castello di Santa Severa.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s