San Giuseppe a Capo le Case Kerk

De San Giuseppe a Capo le Case Kerk bevindt zich in de straat van dezelfde naam in de wijk Colonna in het historische centrum van Rome.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs San Giuseppe a Capo le Case Kerk

Het adres van de Chiesa di San Giuseppe a Capo le Case is Via Francesco Crispi – Rome (tel. +39 06483423). Bus: 52, 53, 61, 62, 71, 80, 95, 116, 117, 119, 492. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Weetjes San Giuseppe a Capo le Case Kerk

Het is nu moeilijk voor te stellen, maar de San Giuseppe a Capo le Case Kerk staat in een gedeelte van Rome dat tot het einde van de 16e eeuw een landelijk karakter had. Dit veranderde pas toen de Via Sistina en de Via Felice aangelegd werden.

Toen de wijk dichter bevolt werd moesten er ook kerken komen en de Karmelieten begonnen in 1598 met de construktie van de San Giuseppe Kerk en bijbehorende klooster.

Veel van de kunstwerken in de kerk (schilderijen van o.a. Lanfranco) zijn door de onteigeningen door Napoleon en later door de Italiaanse Staat verloren gegaan of naar andere kerken verhuisd.

Het klooster kwam in 1870 in het bezit van de staat en werd omgebouwd tot het Museo Artistico-Industriale (nu de Galleria Comunale d’Arte Moderna).

Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s