Casale della Cervelletta

Het Casale della Cervelletta is een oud fort in het Valle dell’Aniene Natuurreservaat. dHet is gebouwd ter bescherming van de oude Via Collatina en de Via Prenestina.

Adres Casale della Cervelletta

Het dares van het Casale en de Torre della Cervelletta is Via della Cervelletta 47 – Rome. Metro: Ponte Mammolo (lijn B). Trein: Palmiro Togliatti (FR2).

Weetjes Casale della Cervelletta

Het Casale della Cervelletta bevindt zich op de top van een tufstenen klif en wordt gekenmerkt door een hoge toren waaromheen massieve bouwwerken staan.

Het Cervelletta landgoed is in de middeleeuwen gebouwd en hoorde oorspronkelijk (1202) bij het San Tommaso in Formis Klooster, vervolgens bij de Basilica Lateranense om uiteindelijk in handen te komen van de San Lorenzo Fuori le Mura Basiliek.

In de 16e eeuw werd het eigendom van de familie Sforza en in 1628 nam Kardinaal Scipione Borghese het in bezit. (Het wapenschild van de Borghese was tot 1950 op het centrale raam van de bovenste verdieping te zien.)

Vanaf de 17e eeuw staat het bekend onder de huidige naam en in 1835 nam de Salviati familie het over, waarna het omringende terrein malaria-vrij gemaakt werd.

De 27 meter hoge toren stamt uit de 12e eeuw.

Waar nu de in 1911 naar een projekt van de Markies Carlo Lepri gebouwde Santa Maria Immacolata Kerk staat, bevond zich voorheen de Cappella dell’Assunta.

 

Dit bericht werd geplaatst in Onbekend Rome en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s