Casina Valadier

Het Casina Valadier is op het hoogste punt van de Pincio Heuvel in Rome gebouwd. Tegenwoordig is er een restaurant gevestigd.

Adres Casina Valadier

Het adres van het Casina Valadier is Piazza Bucarest – 00187 Rome (tel. +39 0669922090). Metro A: Spagna. Bus: 88, 95, 490, 491, 495. Tram: 2. Het restaurant is elke dag geopend van 12.30 toto 15.00 en van 20.00 tot 23.30 uur.

Weetjes Casina Valadier (Rome)

Rome - Casina Valadier

Casina Valadier

Het Casina Valadier staat op de plek die bekend stond als de Collis Hortulorum, waar de rijkste families van Rome hun tuinen hadden.

Het gebouw is, zoals de naam aangeeft, ontworpen door de architekt Giuseppe Valadier. De bouw duurde van 1816 tot 1837. Valadier was een logische keuze, aangezien hij ook verantwoordelijk was voor het neiuwe projekt van het Piazza del Popolo.

Voordat Valadier zijn neo-klassieke palazzo bouwde bevond zich hier het Casino della Rota, dat op haar beurt weer op de ruïnes van een oude wateropslagplaats opgetrokken was.

Na de Eerste Wereldoorlog groeide het gebouw uit tot een plek waar de culturele en politieke elite van de stad samenkwam en in het gastenboek zijn dan ook namen als Gandhi, Pirandello en Strauss te vinden.

In 1920 werd het Casina Valadier omgebouwd tot restaurant. In 1990 werd dit gesloten voor een restauratie die uiteindelijk 14 jaar in beslag zou nemen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Historische Gebouwen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.