Casina di Raffaello

Het Casina di Raffaello (“Huisje van Raphaël”) is een speelruimte voor kinderen naast het Piazza di Siena in het Villa Borghese Park in Rome.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Casina di Raffaello

Het adres van het Casina di Raffaello is Via della Casina di Raffaello – Rome (tel: +39 060608). Voor informatie over het organizeren van kinderfeestjes in het gebouw kunt U +39 068558334 bellen. Openingstijden: Van 1 Maart tot 30 Juni van 09.00 tot 18.00 uur (zaterdag, zon- en feestdagen van 10.00 tot 19.00 uur). Van 1 Juli tot 2 Augustus van 10.00 tot 19.00 uur. Gesloten: maandag, 1 Mei, 3 tot 24 Augustus. Toegangsprijs: 7 Euro. (5 Euro voor Roma Pass houders, houders van een maand- of jaarabonnement voor het openbaar vervoer). De leeszaal is gratis.

Weetjes Casina di Raffaello

Het Casino di Raffaello is in de 16e eeuw, in de tijd van Kardinaal Scipione Borghese, gebouwd. Het was oorspronkelijk bedoeld als woning voor de huishoudster van de Borghese‘s.

In die tijd stond het Casina nog midden in een moerbeienbos, maar dit werd in de 18e eeuw, bij de aanleg van het Piazza di Siena, verwoest.

De door Antonio Asprucci ontworpen loggia en het kleine, met fresco’s van de hand van Felice Giani en Giovan Battista Marchetti versierde kerkje stammen uit die tijd.

In 1959 werd de tombe van de beeldhouwer Pietro Canonica in de kerk geplaatst.

Kinderen

Er is een boekenwinkel en een (gratis) leeszaal voor kinderen. In de Sala Giani kunnen kinderen tussen 0 en 3 jaar oud gratis spelen. Buiten het Casina is een kleine, helaas enigszins verwaarloosde speelplaats met houten speeltoestellen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome voor kinderen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.