Palazzo en Galleria Sciarra

De Galleria Sciarra is gehiusvestigd in het Palazzo Sciarra en is de tweede zetel van het Museo del Corso Fondazione Roma en bevindt zich naast het Palazzo Cipolla, waar de andere zetel van het museum gevestigd is.

Adres en Openingstijden Galleria Sciarra

De Galleria Sciarra bevindt zich in het Palazzo Sciarra. Het adres is Via Marco Minghetti, 22 – 00187 Rome (tel. +39 06697645599). Bus: 51, 62, 63, 81, 83, 85, 117, 160, 492, 628, N12, N25, N4; N5, N6. Adres en openingstijden zijn afhankelijk van de gehouden tentoonstelling. Met de Roma Pass krijgt men korting.

Weetjes Palazzo Sciarra

Het museum is gehuisvestigd in het Palazzo Sciarra, dat in de 16e eeuw door de familie Sciarra (een tak van de bekendere Colonna familie) gebouwd is. Voorheen bezaten de Colonna’s hier twee gebouwen die Paleisje (palazzetto) en Imperfekt Paleis (palazzo imperfetto) genoemd werden.

Deze twee gebouwen waren in 1610 door de architekt Flaminio Ponzio samengevoegd.

De facade stamt uit 1641 en is ontworpen door Orazio Torrioni.

In de 18e eeuw werd het gebouw in opdracht van kardinaal Prospero Colonna aan de toen in zwang zijnde stijl aangepast, o.a. door de architekt Luigi Vanvitelli. De Bibliotheek, het Gabinetto degli Specchi en de Galleria stammen uit deze periode.

Tegen het einde van de 19e eeuw liet Francesco Settimi de omringende gebouwen restaureren, de rechtervleugel van het gebouw verbreden en de binnenplaats verbouwen.

Tussen 1871 en 1898 werd het palazzo verkleind. Prins Matteo Sciarra liet Giulio de Angelis de Via Minghetti openen en werden het Teatro Quirino en de Galleria Sciarra geopend.

Het Palazzo Sciarra Colonna di Carbognano, zoals het officieel heet, is sinds 1970 eigendom van de Cassa di Risparmio di Roma.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Historische Gebouwen, Rome museums en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s