Viterbo

Viterbo is de hoofdstad van de provincie Viterbo in de regio Lazio. Het ligt iets minder dan 100 kilometer ten noorden van Rome, in een streek die bekend staat als Tuscia.

Toeristische Informatie Viterbo

Er zijn twee VVV’s in de stad. De eerste bevindt zich dichtbij het Porta Romana Treinstation en de tweede is in het centrum van Viterbo. Het adres is Via Ascenzi, 4 – 01100 Viterbo (Tel. +39 0761325992). Openingstijden: 10.00 tot 13.00 en 15.00 tot een uur voor zonsondergang. Maandag, 1 Januari, 25 December gesloten. Bezoek onze nieuwe site voor uitgebreidere informatie over Viterbo.

Met de auto naar Viterbo

Vanuit Rome is Viterbo te bereiken door de uiterst pittoreske Via Cassia naar het noorden te nemen.

Openbaar Vervoer naar Viterbo

Er is een direkte treinverbinding tussen Rome en Viterbo. Dit is echter niet vanaf Termini, maar vanaf het station Ostiense (metrohalte Piramide). Het station Porta Romana bevindt zich meteen buiten de stadsmuren van Viterbo.

Geschiedenis Viterbo

Hoewel er voorheen al een aantal Etruskische nederzettingen waren, en ook een Romeins dorp dat Ferento heette, werd Viterbo pas echt een belangrijke stad gedurende middeleeuwen. Een aantal pausen zochten er hun toevlucht toen ze Rome moesten ontvluchten wat de stad de bijnaam Città dei Papi opleverde.

Festivals Viterbo

De belangrijkste gebeurtenis van het jaar is het Trasporto della Macchina di Santa Rosa. Op 3 September wordt een 30 meter hoof bouwwerk door de straten van Viterbo gedragen. De festiviteiten vinden plaats ter ere van de verhuizing van het stoffelijke overschot overschot van Santa Rosa van de Santa Maria del Poggio naar de San Damiano Kerk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.