Vliegveld Ciampino: Openbaar Vervoer naar Rome

Het vliegveld Ciampino is het tweede vliegveld van Rome, maar erg belangrijk voor budget reizigers aangezien het de thuisbasis is van de luchtvaartmaatschappij RyanAir, die o.a. vanuit Charleroi, Eindhoven en sinds kort ook Brussel Zaventem naar Rome vliegt.

Met de trein van Ciampino naar Rome

Er is geen directe treinverbinding tussen het vliegveld Ciampino en Rome. Vanaf het vliegveld moet men eerst de bus nemen naar het station Ciampino (1,20 Euro) en vanaf hier is er een treinverbinding (1,30 Euro) naar Roma Termini.

Met de bus van Ciampino naar Rome en van Rome naar Ciampino

Er zijn een aantal privé-maatschappijen die een directe verbinding verzorgen tussen Roma Termini, het centrale station, en Ciampino. Dit zijn achtereenvolgens Terravision, SIT Shuttle en Schiaffini/Co.Tra.L. Ze hanteren alle drie min of meer dezelfde tarieven, al is het soms goedkoper vooraf te reserveren.

Terravision Ciampino Rome

De grootste maatschappij die een verbinding verzorgt tussen Rome en Ciampino is Terravision.  De vertrektijden van de Terravision bussen sluiten min of meer aan op de vertrek- en landingstijden van de RyanAir vluchten op Ciampino. Op het vliegveld bevindt hun kantoor zich in de aankomsthal, op het station is dit een meter of 20 rechts van de Via Marsala-uitgang. Een enkeltje kost op het moment 4 Euro, indien het voorafiampino gekocht wordt. Een retourtje is 8 Euro. Wanneer U een enkeltje koopt van Termini terug naar Ciampino betaalt U echter 6 Euro. Het is niet altijd verstandig de kaartjes vantevoren te reserveren, aangezien de bus naar Termini vaak pas begint te rijden wanneer hij helemaal vol zit en het dus kan zijn dat er een erg lange wachttijd is.

SIT Shuttle bus Rome

Ook de SIT Shuttle bus heeft een kantoor op het vliegveld. De eindbestemming is Via Marsala, 5 (meteen bij Termini). Het kaartje kan zowel in het kantoor als op de bus gekocht worden. De prijs is eveneens 4 Euro. Ook bij deze maatschappij geldt dat ter plekke gekochte kaartjes voor de terugweg naar Ciampino 6 Euro kosten. Deze maatschappij rijdt iets minder frequent maar heeft wel vaste vertrektijden.

Co.Tra.L/Schiaffini van Ciampino naar Termini en vice versa

De Co.Tral/Schiaffini bus stopt aan de andere kant van het station, op de Via Giolitti. De prijs van een enkeltje is 3,90 Euro en het kaartje kan bij de chauffeur gekocht worden. Een retourtje kost 6,90 Euro.

Met de taxi van Ciampino naar Rome en van Rome naar Ciampino

Het tarief van een taxi tussen het vliegveld Ciampino en het centrum van Rome is 30 Euro. (Onder “centrum van Rome” wordt het gedeelte van de stad dat binnen de oude Aureliaanse stadsmuren ligt begrepen.) Vraag altijd naar de prijs voordat U instapt. De eerste chauffeurs die op U toekomen proberen altijd meer te vragen, vaak zelfs het dubbele. Houd voet bij stuk, met wat voor smoesjes ze ook komen. De prijs is 30 Euro, ongeacht met hoevelen U bent, ongeacht de tijd van de dag of de dag van de week, ongeacht feestdagen en ongeacht hoeveel bagage U heeft.

Advertenties

2 reacties op Vliegveld Ciampino: Openbaar Vervoer naar Rome

  1. yolanda zegt:

    de SIT shuttle bus van Ciampino komt wel aan op Via Marsala 5 en dus niet op het Piazza dell´Indipenza!

  2. Annikki zegt:

    De SIT Busshuttle stopt (mei 2015) niet in Roma Centro maar alleen Via Marsala (Termini)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s