Laatste Nieuws Rome

Het Weer in Rome (Vandaag en Morgen)

Op donderdag 10 September zal de maximum temperatuur 27 graden zijn en het mooie weer blijft de komende dagen aanhouden. Ook ’s nachts zal de temperatuur nauwelijks tot onder de 20 graden zakken. Pas op maandag 14 September wordt er (in de namiddag) weer enige regen verwacht.

Een Colosseum van Lego

Gedurende het weekend van 12 en 13 September, het laatste voordat de scholen weer beginnen, kunnen kinderen zich op de Pincio heuvel (loop de Spaanse Trappen op en ga linksaf) tussen 10.00 en 19.00 uur vermaken. Er zal o.a. een Colosseum van Lego gebouwd worden.

Nieuwe Tentoonstelling Ara Pacis

Dat het lekker eten is in Italië weet iedereen, maar nu is het ook mogelijk een inzage te krijgen in wat de Romeinen aten in de tijd van het Keizerrijk, en waar dit eten allemaal vandaan kwam. De expositie in de Ara Pacis gaat tot half November duren.

Rookverbod in parken

Of iemand zich eraan zal houden is de vraag, maar gedurende de zomermaanden (van 15 Juni tot 30 Oktober) is het vanwege brandgevaar verboden te roken in de parken en tuinen van de hoofdstad.

Staking op 14 September

Het is nog niet zeker (op het moment wordt er onderhandeld), maar het is goed mogelijk dat er op 14 September een openbaar vervoers-staking gaat plaats vinden.

Metro Lijn C Doorgetrokken

Op 9 November 2014 is er een derde metrolijn aan het Romeinse netwerk toegevoegd. Tegen all verwachtingen in gaat tot nu toe alles goed, op de allereerste trein na, die na een paar haltes bleef steken.  Lijn C reed eerst enkel tot 18.30 uur, maar blijft nu open tot 21.00 uur. Vanaf maandag zal de lijn doorgetrokken worden tot het station Lodi en in 2016 verwacht en tot San Giovanni te kunnen reizen, waar het mogelijk is over te stappen op lijn A.

Metro Lijn A Funktioneert Weer als Normaal (Min of Meer)

Vanaf 31 Augustus rijdt metro lijn A in Rome weer volgens het normale schema, dus tot 23,30 uur en op vrijdag en zaterdag tot 01.30 uur. De sciopero bianco (“witte staking”) die de stad in Augustus geteisterd heeft lijkt echter nog niet helemaal opgeheven. De treinen passeren minder frequent dan normaal en blijven ook vaak veel langer dan nodig is op de verschillende stations stilstaan.

In de Steigers

Op het moment zijn de belangrijkste monumenten en andere bezienswaardigheden die gerestaureerd (of om andere redenen niet te bezichtigen zijn) de volgende:

Domus Aurea te Bezichtigen

De Domus Aurea kan (voorlopig tot 30 Augustus) weer even bezocht worden, maar enkel op zaterdag of zondag, enkel met een gids en enkel na minstens 10 dagen vooraf gereserveerd te hebben.

Aantal Musea Niet Meer Gesloten op Maandag

Een aantal van de belangrijkste musea van Rome, waronder de Musei Capitolini, Mercati di Traiano – Museo dei Fori Imperiali en het Museo dell’Ara Pacis zal binnenkort niet meer gesloten zijn op maandag.

Heilig Jaar

Op 8 December 2015, heeft de Paus aangekondigd, zal er een nieuw Heilig Jaar van start gaan.

Voltooing Metro lijn B1

Vanaf 21 April is laatste halte van metro lijn B1 verplaatst van Conca d’Oro naar Jonio.

Kaartjes Stempelen op Metro Lijn B1

Vanaf 26 Februari 2015 moeten de tickets voor metro lijn B1 niet enkel bij de ingang maar ook bij het verlaten van het systeem gestempeld worden.

Restauratie Quattro Fontane Voltooid

De Quattro Fontane (“Vier Fonteinen”) op het kruispunt van de Via delle Quattro Fontane en en Via del Quirinale/Via XX Settembre zijn in ere hersteld na een restauratie die 9 maanden geduurd heeft en 320 duizend Euro gekost.

Via dei Fori Imperiali

De Via dei Fori Imperiali was al enkel voor voetgangers toegankelijk op zon- en feestdagen. Nu zal dat tot Juni 2015 de hele week het geval zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s