Tentoonstellingen in Rome (Augustus 2015)

Gedurende elk seizoen vinden in Rome een aantal tentoonstellingen plaats die gewijd zijn aan beroemde artiesten of interessante thema’s. De belangrijkste exposities in Rome worden hieronder genoemd, met een korte lijst van misschien op het eerste gezicht minder aantrekkelijke, maar vaak onverwacht genietbare, tentoonstellingen.


Huidige Tentoonstellingen in Rome (Augustus 2015)

Eten in de Romeinse Tijd

Rome Tentoonstelling - 2015 - Ara Pacis - Wat de Romeinen AtenWat: Het Museo dell’Ara Pacis heeft een tentoonstelling georganizeerd die gewijd is aan het voedsel in de tijd van het Keizerrijk: Wat er gegeten werd en vooral ook waar het vandaan kwam.
Waar: Museo dell’Ara Pacis.
Wanneer: Tot 15 November, 2015.

Barokke Feesten

Rome - Expositie - 2015 - Palazzo Braschi - BarokWat: Een tentoonstelling die door middel van een vijftigtal etsen tracht te tonen hoe de Romeinen feest vierden in de 17e eeuw. De expositie maakt deel uit van een groter, aan de barok gewijd, festival.
Waar: Museo di Roma – Palazzo Braschi.
Wanneer: Tot 26 Juli, 2015.

Yves Klein, Sidival Fila, Tito.

Museo Carlo Bilotti - 2015 - Klein, Sidival, TitoWat: Drie tentoonstellingen, gewijd aan drie verschillende kunstenaars, onder de titel “Drie Perspektieven van het Heilige in de Contemporaine Kunst”.
Waar: Carlo Bilotti Museum
Wanneer: 8 Juli tot 11 Oktober, 2015.

David LaChapelle. Na de Zondvloed.

Palazzo delle Esposizioni - 2015 - LaChapelleWat: Retrospektief gewijd aan deze Amerikaanse fotograaf. De tentoonstelling begint in 2006, met zijn monumentale The Deluge, de Zondvloed dus, en eindigt met zijn laatste serie, Aristocracy.
Waar: Palazzo delle Esposizioni.
Wanneer: Tot 13 September 2015.

Florence Henri

Scultura Ceramica Expositie (GNAM, 2015)Wat: Een expositie gewijd aan de surrealistische fotografe Florence Henri. De 140 foto’s die er te zien zijn zijn vooral gewijd aan het antieke Rome, al zijn er ook portretten van vrienden van de kunstenares (o.a. Mondriaan) te zien.
Waar: Museo Nazionale Romano – Thermen van Diocletianus
Wanneer: Tot 31 Augustus 2015

Barok in Rome. Het Mirakel van de Kunsten.

Palazzo Cipolla - 2015 - Barok in RomeWat: Barokke Kunst in Rome. De officiële titel is Barocco a Roma. La meraviglia delle arti (“Barok in Rome. Het mirakel van de kunsten”). Er zijn meer dan 200 kunstwerken te zien, waaronder de modellen die Bernini maakte voor zijn engelen op de Ponte Sant’Angelo brug.
Waar: Palazzo Cipolla.
Wanneer: Tot 26 Juli, 2015.

Islamitische Kunst.

Rome - 2015 - Islamic Art ExhibitionWat: De tentoonstelling is gewijd aan de Islamitische Kunst tot ongeveer de 16e eeuw. Het centrale punt wordt gevormd door de Al-Sabah collectie uit het Nationale Museum van Koeweit.
Waar: Scuderie del Quirinale.
Wanneer: Tot 20 September 2015

Marc Chagall. Leven en Liefde

Chagall Expositie (Chiostro del Bramante, 2015)Wat: 150 kunstwerken in bruikleen van het Israel Museum in Jerusalem. De expositie toont de invloed die Bella Rosenfeld, de echtgenote van de Russische artiest, op zijn werk had.
Waar: Chiostro del Bramante.
Wanneer: Van 16 Maart tot 26 Juli, 2015.

Het Tijdperk van de Angst.

Tijdperk van de Angst Expositie (Capitolijnse Musea)Wat: 200 kunstwerken, verspreid over 7 secties, belichten de periode tussen de jaren 180 en 350 en de crisis waarin het Romeinse Rijk zich toen bevond.
Waar: Capitolijnse Musea.
Wanneer: Tot 4 Oktober, 2015.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s