Vaticaanstad

Eigenlijk is Vaticaanstad helemaal geen stad, maar een land, dat binnen een stad ligt. Città del Vaticano, zoals de Italianen het noemen, is zelfs het allerkleinste land ter wereld, met een oppervlakte van 0.44 km2. Het aantal officiële inwoners haalt maar net de 800.

Het is pas sinds 1929 dat het Vaticaan een land is, dankzij het Verdrag van Lateranen dat ondertekend werd door de toenmalige Paus (Pius XI) en de toenmalige dictator (B. Mussolini).

Het hele land Vaticaanstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Sint Pieter – Praktische Informatie:

De Sint Pieter is, samen met het Colosseum, de belangrijkste toeristische attraktie van Rome. Hier kunt U informatie vinden over de openingstijden van de Sint Pieter en hoe de Basiliek te bereiken. De openingstijden voor de koepel, de necropolis en de crypte worden (die niet hetzelfde zijn als voor de basiliek zelf), worden ook aangegeven.

Vatikaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Sixtijnse KapelOpeningstijden en toegangsprijzen van, alsmede routebeschrijving naar en praktisch advies over de Sixtijnse Kapel en het Vatikaanse Museum. Hoe deze top 10 Bezienswaardigheid te reserveren.

Sint Pietersplein

Sint PieterspleinHet  Sint Pietersplein is een van de mooiste pleinen ter wereld, vooral dankzij de imposante, het plein omarmende colonnade. Op deze pagina vindt U informatie over de geschiedenis van het plein en over de architekten die eraanmeegewerkt hebben.

Michelangelo’s Pietà

Eén van de beroemdste meesterwerken van Michelangelo is in de Sint Pieter te bewonderen.

Vaticaanse Tuinen

De Tuinen van het Vaticaan kunnen enkel met een door het Vaticaan zelf georganizeerde gids bezichtigd worden. Dit moet vantevoren gereserveerd worden.

De Koepel van de Sint Pieter:

Koepel Sint Pieter RomeHet uitzicht vanaf de koepel van de Sint Pieter is, misschien op dat vanaf het Gianicolo na, het meest spektakulaire panorama dat de stad Rome te bieden heeft. U kunt de koepel ook beklimmen voor een prachtig panorama over Rome.

De Paus

Paus FranciscusDe Paus en zijn taken. Veel pausen zijn er door de jaren heen voor verantwoordelijk geweest dat er zoveel pracht en praal te zien is in de Romeinse kerken. De huidige Paus is Franciscus, die iets nederiger is dan de meeste van zijn voorgangers en in het Gastenveerblijf van het Vaticaan in plaats van in het Apostolische Paleis logeert.

Op Audiëntie bij de Paus:

Hoe deze te regelen en waar ze plaats vindt.

Necropolis

De Necropolis onder het Vaticaan is nu ook te bezichtigen. Vind hier informatie.

Begraafplaats voor Nederlandstaligen

Het is niet erg bekend, maar er is een begraafplaats voor Nederlands- (en Duits-) taligen binnen de muren van het Vatikaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s